12.29.2016

Vegetarian wholegrain blinis - Blinis integrali vegetariani


Hello readers and Happy holidays!
I hope you had a very merry Xmas with your family and friends (and that you ate a lot of delicious food)! Because I surely did!
One of the many starters of my Xmas Eve's menu were wholegrain blinis with caviar and salmon. It was the first time ever that I tried making blinis and I just gave it a go. I opted for the wholegrain vegetarian version, starting from recipes I found online, and adjusting them a little... and I am telling you: they were just light and perfect!
So I thought to share this easy recipe with you to try it during the holidays… maybe at New Years’ Eve?
You can find other ideas for nice and quick starters on the blog, like salmon toasts with orange dressing, buffalo cheese pumpkin dip, or the pear and raisin winter salad.

Buongiorno a tutti e buon Natale in ritardo!
Spero che abbiate passato delle bellissime feste con la vostra famiglia e magari mangiando delle specialità tradizionali (come ho fatto io!).
Quest'anno alla vigilia ho sperimentato una ricetta nuova per uno degli antipasti: i blinis integrali.
Ho cercato delle ricette online e ho aggiunto e sostituito ingredienti per creare una versione più leggera e vegetariana! Ve la consiglio, magari per l'antipasto dell'ultimo dell'anno!
Trovate altre idee veloci per i vostri antipasti e aperitivi dell'ultimo dell'anno sul blog, come le bruschette con salmone al profumo di arancia, la crema di formaggio di bufala alla zucca, o l'insalata invernale alla pera e uvetta.


INGREDIENTS (Approx12 pieces):
  • 120g wholegrain flour
  • 220ml soy milk
  • 1 table spoon extra virgin olive oil
  • 1 table spoon instant yeast (powder)
  • 1 egg white (optional) 
  • 1 pinch sea salt
INGREDIENTI (Circa 12 blinis):
  • 120g di farina integrale
  • 220ml di latte di soia
  • 1 cucchiaio di olio evo
  • 1 cucchiaio di lievito in polvere istantaneo per torte salate
  • Albume di 1 uovo (opzionale)
  • Un pizzico di sale

PROCESS:
  • Mix the four, oil, salt, soy milk and egg white in a large bowl.
  • Add the yeast and stir well.
  • If the mixture looks too thick or too liquid, add soy milk/flour.
  • In the meantime, boil some tap water in a large pot.
  • Turn off the heat and place the bowl containing the mixture on top of the pot with boiling water, cover with a towel and let sit for 5/6 minutes to allow the mixture to rise.
  • Grease a pan with extra virgin olive oil (you can use a paper towel to spread the oil evenly and avoid using too much).
  • Pour the mixture using a table spoon (you can go for the size you prefer, I like small/tiny pieces as they look so cute!) and flip once ready.
  • Keep the heat low, to make sure they are well cooked in the inside as well.
  • Let them cool down and serve them with whatever topping you prefer! Salmon, caviar with sour cream or butter are the very best!
  • Other alternatives are goat cheese with olives, pumpkin puree and radicchio....

PROCEDIMENTO:
  • In un recipiente impastate la farina integrale, l’olio, il sale, il latte vegetale e il bianco d’uovo.
  • Unite il lievito e mescolate bene gli ingredienti per evitare grumi.
  • Se l’impasto risulta troppo liquido aggiungere un po’ di farina. Se risulta troppo denso, aggiungere latte di soia.
  • Fate bollite dell’acqua corrente in una pentola. Togliete dal fuoco e poggiate la terrina contenente il mix sulla pentola. Coprite con un asciugamano e lasciate riposare per 5/6 minuti.
  • Una volta che il composto si sarà gonfiato un po’, ungete una padella antiaderente aiutandovi con della carta assorbente (per evitare l’eccesso di olio).
  • Versate il composto per creare dei cerchietti aiutandovi con un cucchiaio.
  • Cuoceteli da entrambi i lati a fuoco lento finché l’esterno risulterà compatto.
  • Fate raffreddare e servite con topping a piacere: salmone e caviale con panna acida o burro ad esempio!
  • Altre alternative: formaggio di capra e olive nere, pure di zucca e radicchio tardivo... 

I like to add some lime juice on top of the salmon blinis to add some freshness as well!
Io amo aggiungere il succo di lime ai blinis al salmone per dare un tocco fresco al piatto.


Post the pictures of your blinis on Instagram once you try this recipe and tag me (@cyclistblondie) - I can't wait to see how they come out!

Postate su Instagram le foto dei vostri blinis appena provate questa ricetta e taggatemi (@cyclistblondie)! Non vedo l'ora di vedere i vostri antipastini perfetti!


All pictures of this post are mine.Please link back to this website when using them. 
Tutte le immagini usate in questo post sono state scattate da me. Vi prego di linkare a questo sito ogni volta che le usate.

No comments:

Post a Comment