12.30.2015

Buffalo cheese pumpkin dip - Crema di formaggio di bufala alla zucca

Hello readers,
I hope you had an amazing Xmas with your family! As usual, I spent Xmas Eve and Xmas day with my family and my sister was home with us as well! I also had a lot of food, but, that is all part of the game right? We still have New Year’s to go, and then, let’s get back on track!
But in the meantime, I am posting a quick appetizer recipe you can serve on New Year’s Eve. This post is in collaboration with Bufalapiù: a fully integrated chain of stores selling products from buffalo milk. They breed their buffalos in the countryside of Bergamo (they even organize visits at their farm during spring and summer!), they take care of the full delivery of the products to the points of sale, and they operate their stores. 
You can watch the video of how they run their activity HERE
The full control of the whole value chain guarantees the superior quality of their products. They also have an online store, where you can access the full product range. 
Today I will show you my own recipe of the PUMPKIN DIP made with buffalo soft cheese spread. It is AMAZING!

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Ciao a tutti,
Come avete passato questo Natale? Per me è davvero volato, ma come sempre è stato bellissimo. Mia sorella è tornata a casa e abbiamo passato un po’ di tempo tutti insieme, mangiando cibo superlativo e fregandocene della dieta. Ma alla fine fa parte delle regole del gioco no? Manca solo capodanno, e poi torniamo in forma!
Nel frattempo però, ho pensato ad una ricettina per un antipasto velocissimo da servire al cenone di capodanno. Va benissimo, sia se avete intenzione di fare una cena in grande stile, con mille portate, sia se pensate di fare un buffet veloce, o di giocare a carte sgranocchiando qualcosa. 
Questo post è in collaborazione con Bufalapiù: un’azienda integrata verticalmente, che alleva le bufale nella campagna bergamasca (è possibile visitare la fattoria in primavera/estate), gestisce la logistica ai punti vendita e controlla direttamente i suoi negozi. Insomma, la qualità dei prodotti è assicurata lungo tutta la filiera. Potete vedere il video di come gestiscono la loro attività QUI
Io vado matta per il latte di bufala e tutto ciò che ne deriva. Sappiamo bene che non è leggerissimo... perciò bisogna approfittare di questi periodi dell’anno per gustarcelo, no?

Potete leggere tutto di questa azienda, che ha più punti vendita in Lombardia e un online store QUI. Oggi vi mostrerò come fare una velocissima crema di zucca utilizzando il cremoso Bufalapiù.

12.24.2015

Merry Xmas - Buon Natale


Hello readers,
just a quick post to wish you all a very merry Xmas! Don’t be afraid to indulge with amazing food! It is all part of the tradition…and we will have the entire 2016 to get back to healthy habits and light recipes!

If you need some recipes for tonight and tomorrow, check these old posts:


FYI – I will post a super quick recipe for an amazing appetizer for your New Years’ Eve dinner, so check the blog early next week!

MERRY XMAS!

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Ciao a tutti,
Post velocissimo per augurare a tutti voi uno stupendo Natale. Non abbiate paura di mangiare troppo: è parte della tradizione ed è giusto così! Abbiamo tutto il 2016 per tornare in forma, fare sport e mangiare piatti leggeri!

Se cercate qualche idea per i piatti di stasera e domani, date un'occhiata a questi vecchi post:


Per vostra info – Posterò una ricettina velocissima e davvero appetitosa per un antipasto da servire al vostro cenone di capodanno! Perciò controllate il blog all'inizio di settimana prossima!


BUON NATALE!


12.18.2015

Pear and raisins winter salad - Insalata invernale pera e uvetta


Hello readers,
I know we all have gone through some tough times as far as cheat meals and heavy family dinners are concerned! In the US you guys had Thanksgiving, while here in Italy (btw. I celebrated Thanksgiving as well because I love this holiday!) we have already started with the season’s most traditional desserts: panettone and pandoro! For sure you all have attended some office Xmas party, with lots of Champagne and wine, or you visited some Xmas market and fell in love with mulled wine and hot cocoa! Well, that is totally normal (and right!!) and this is what Xmas is all about: cuddling ourselves with amazing food and spend quality time with our dear ones. However, since a lot is yet to come until New Year’s Eve, I am posting today another fall/winter salad you can make this weekend and early next week to detox post heavy meals or prepare your body for the Xmas food of next week!! I also remind you of THIS SALAD, THIS SALAD and THIS POST on the benefits of having a salad before a meal!

Ciao a tutti,

Il clima natalizio è iniziato, e insieme a questo I mille pasti super calorici, inclusi Xmas party dell’ufficio, scambio di auguri con spumante e panettone, e chi più ne ha più ne metta! Dato che penso sia totalmente giusto gustarsi le ricette e i dolci della tradizione durante questo periodo, non ho nessuna intenzione di includere ramanzine sull’apporto calorico di tutto ciò...Tuttavia, dato che so bene quante altre cene ed abbuffate vi spettano la prossima settimana, ho giusto giusto una ricettina di un’insalatina invernale, per aiutarvi con un detox pre e post feste! Vi ricordi anche le altre ricette di insalatine postate QUI e QUI e POST su perché è una buona abitudine consumare un’insalata verde prima del pasto.


12.03.2015

Sweet and sour fall salad - Insalata autunnale agrodolce



Hello readers,
as promised, here I am with a super easy salad, that is perfect for this season: A SWEET AND SOUR FALL SALAD. If you haven’t checked the blog lately, I suggest you to read all the benefits of having a salad before a meal HERE!

Ciao a tutti,
Come promesso, ecco qui un'INSALATA AUTUNNALE AGRODOLCE, perfetta per un pranzo veloce o come antipasto a cena. Se non l’avete ancora fatto, vi suggerisco di leggere il post su perché è una buona abitudine consumare un’insalata verde prima del pasto QUI.