Sweet and sour fall salad

3:03 PM



Hello readers,
as promised, here I am with a super easy salad, that is perfect for this season: A SWEET AND SOUR FALL SALAD. If you haven’t checked the blog lately, I suggest you to read all the benefits of having a salad before a meal HERE!

Ciao a tutti,
Come promesso, ecco qui un'INSALATA AUTUNNALE AGRODOLCE, perfetta per un pranzo veloce o come antipasto a cena. Se non l’avete ancora fatto, vi suggerisco di leggere il post su perché è una buona abitudine consumare un’insalata verde prima del pasto QUI.




SWEET AND SOUR FALL SALAD

Ingredients for 2:
  • Green leaves (lettuce/baby spinach or the greens you prefer)
  • 8 Brussels sprouts
  • A slice of your favorite kind of pumpkin
  • 1 apple (golden)
  • 1 table spoon Maple syrup
  • 1 table spoon Apple cider vinegar
  • Salt and pepper
Procedure
FOR THE SALAD:
  • Rinse the greens and place them in a bowl
  • Bake the pumpkin as described HERE and cut it in small cubes, when at room temperature
  • Rinse well the Brussels sprouts and cut them lengthwise
  • Peel the apple and slice it in small cubes
  • Mix all ingredients
FOR THE DRESSING:
  • Mix the maple syrup, vinegar, salt and pepper (as usual, I suggest to use a mix of ground pepper) and place it in a sealed container in the fridge for c.30 minutes
  • Pour the dressing on top of the salad and mix well! ENJOY!!!

INSALATA AUTUNNALE AGRODOLCE

Ingredienti per 2 persone
  • Insalata verde (lattughino, spinacino, a vostra scelta)
  • 8 cavolini di Bruxelles
  • Una detta di zucca a vostra scelta
  • 1 mela golden
  • 1 cucchiaio da cucina di sciroppo d’acero biologico
  • 1 cucchiaio da tavola di aceto di mele
  • Sale e pepe
Istruzioni

PER L’INSALATA
  • Lavate bene l’insalata e disponetela in una ciotola da portata
  • Cuocete al forno la zucca, seguendo le istruzioni riportate QUI. Una volta pronta e raffreddata, tagliatela a cubetti piccoli
  • Lavate accuratamente i cavolini di Bruxelles e tagliateli in due (lato lungo)
  • Pelate una mela e tagliatela a cubetti
PER IL CONDIMENTO
  • Mescolate aceto, sciroppo d’acero, sale e pepe in un contenitore tipo Tupperware, sigillate bene e mettete in frigo per circa 30 minuti.
  • Una volta pronto, versatelo sull’insalata, mescolate il tutto e servite! BUON APPETITO!



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