Super quick healthy finger food

3:09 PM



Hello readers,


Please tell me if this situation doesn’t sound familiar:

Someone rings at your door. 
"Hello hun, its Francesco! I was just walking down the road and I thought, why not stopping by and say hi!” “No really I don’t need anything to drink. I don’t want to bother; I just wanted to say hi!” 
Well, the point is: you have a person over and you have 5 minutes to fix a decent something to offer! Drinks are easy, but what about the food?! Today’s recipe is a 5 minute cute looking finger food (made of ingredients you will most likely have at home) that will solve all your problems! It is perfect for a quick aperitivo! Plus, it is super tasty!! 

**********


Ciao a tutti!

Sono proprio curiosa di sapere a chi non si è trovato almeno una volta nella vita in questa situazione:
Suonano alla porta:"Ciao tesoro sono Francesco, stavo passando per caso nella tua strada e mi sono detto, perché non vedere se eri a casa per salutarti proprio 5 minuti!” “ma no figurati, non bevo nulla, non voglio disturbare!” 
Un classico no? Beh, la ricetta di oggi è un mini finger food da preparare in 5 minuti, che si presenta benissimo, è freschissimo ed è adatto ad un aperitivo lampo! Oltre ad essere davvero buono!! Gli ingredienti sono tutte cose che generalmente si hanno a casa!






INGREDIENTS:

  • Greek yogurt (low fat)
  • Red onion (shallot or any onion - minced!)
  • Garlic (1 small clove minced)
  • Fresh parsley
  • Extra virgin olive oil
  • Tomatoes (cut into small super small pieces). You can use sun dried tomatoes as well.
  • Basil - few fresh leaves
  • Cayenne pepper
  • Salt
  • Celery

PROCESS:

  1. Add the onion, garlic, minced parsley and chopped tomatoes (cut in super small pieces) to the Greek yogurt in a bowl, adding few drops of olive oil, salt, pepper and cayenne pepper to taste. 
  2. Spread the mix onto celery pieces (about 3 fingers long), top it with very tiny pieces of tomatoes and parsley leaves. 
  3. Place a piece of celery in a small plate or bowl; add two slices of cherry tomatoes or few pieces of tomatoes to the side and a fresh basil leaf.
Don’t they look cute? Plus, they taste super good! Perfect drink: spicy tomato juice or Italian Spritz!



INGREDIENTI:

  • Yogurt Greco magro
  • Un pezzo di cipolla rossa (o se non l’avete, dello scalogno o della cipolla bianca)
  • Uno spicchio di aglio
  • Prezzemolo fresco - un ciuffetto
  • Basilico fresco - alcune foglioline
  • Olio extra vergine di oliva
  • Peperoncino (fresco o essicato)
  • Pomodori ciliegini (o pomodori da insalata)
  • Sedano
  • Sale e pepe a piacere

COME FARE:

  1. Tritate l’aglio, la cipolla e il prezzemolo, tagliate i pomodorini a pezzi piccolissimi. 
  2. Unite il tutto allo yogurt, aggiungendo pepe, sale e peperoncino. Mescolate bene e aggiungete un filo d’olio. 
  3. Spalmate la salsa su dei pezzetti di sedano (lunghi circa 3 dita) e servite in piccole ciotoline, decorando con del prezzemolo tritato e alcuni pezzetti di pomodoro. 
  4. Aggiungete due fettine di pomodoro e una foglia di basilico sul lato! 
 Fatto: carinissimo da vedere, comodo da mangiare e buonissimo!! Abbinamento perfetto: succo di pomodoro o spritz!



You Might Also Like

0 delicious comments