Rainbow trout with chardonnay - ingredients

5:56 PM


Hi!!! here are the ingredients for tomorrow's recipe: Rainbow trout with potatoes, radicchio and white wine.
The ingredients suggested here are for 2 people. If you are more, just buy a bigger trout (or 2 small/medium ones) and add 1 or 2 potatoes and radicchio leaves. This dishs very light but very tasty at the same time. Using wine to cook is a very light choice! The alcohol evaporates immediately and you are left with a fat-free taste!  Click on READ MORE to continue reading the ingredients!

Ciao a tutti! Ecco qui gli ingredienti per la ricetta di domani: Trota iridea con patate, radicchio e vino bianco. Le dosi che propongo qui sono per 2 persone. Se siete di più basterà comprare una trota più grande (o 2 piccole/medie) e aggiungere 1 o 2 patate e qualche foglia di radicchio. Questo piatto è molto leggero ma gustosissimo. Usare il vino è una scelta molto leggera in cucina! L'acol evapora e ciò che rimane è un buonissimo gusto senza grassi aggiunti:)  Clicca su READ MORE per continuare a leggere gli ingredienti!

Here are the ingredients:

Ecco gli ingredienti:

You will need a Raindow trout of medium size. I chose this fish beacuse it is easy to find almost everywhere and it is cheap! A very good alternative (but a little more expensive) is sea bass.
1 or 2 cloves of garlic, a bunch of parsley and some rosemary. 1glass of white wine.

Vi servirà una trota iridea di media grandezza. Ho scelto questo pesce perchè è facilissimo da trovare quasi ovunque e perchè costa poco ed è spesso scontato! Una buonissima alternativa, ma un po' più costosa è il branzino.
1 o 2 spicchi d'aglio, un ciuffo di prezzemolo e dei rametti di rosmarino. 1 bicchiere di vino bianco.

3 medium-size potatoes, salt and pepper. If you have cooking salt is better! but normal salt is ok! Extra virgin olive oil (we will use just a little).

3 patate di media misura, sale e pepe. E' meglio usare il sale grosso per il pesce, ma se non l'avete il sale fino va benissimo comunque! Olio extra vergine (ne useremo pochissimo).


5 leaves of red radicchio. For those of you that cannot find this vegetable, just use potatoes alone. Radicchio is a red kind of chicory with a nice bitter taste.

5 fglie di radicchio rosso. Io ho usate il radicchio giovane perchè costa meno. Il radicchio tardivo, anche se molto costoso, è più buono!

Are you ready for recipe number 2?? I already tell you.. this dish is absolutely amazing!You will love it!

Siete pronti a cucinare la ricetta numero 2?? Vi dico già che questo piatto è strepitoso! Lo apprezzerete sicuramente!

You Might Also Like

1 delicious comments