1.31.2011

Ingredients: Spelt risotto (or salad) with yellow bell pepper - Risotto (o insalata) di farro ai peperoni

Hello!! Here you will find the ingredients for a very tasty summer recipe with spelt! Click HERE for the full recipe! As usual, I am using leftovers from previous recipes as well. In this case, I am using some leftover tomato sauce! 
Click on READ MORE (below) to continue reading.

Ciao a tutti!! Ecco gli ingredienti per una ricettina estiva a base di farro! Trovate la ricetta QUI. Come sempre, cerco di usare anche gli avanzi delle ricette precedenti. In questo caso della salsa di pomodoro fresca!
Clicca READ MORE (qui sotto) per continuare a leggere.

INGREDIENTS FOR 3/4 SERVINGS
INGREDIENTI PER 3/4 PERSONE


  • 1/4 of an onion (white or red, chopped).
  • Un quarto di cipolla tagliata grossolanamente.


  • Some tomato sauce, or you can chop and mash some fresh tomatoes.
  • Polpa di pomodoro, o pomodori tagliati grossolanamente o schiacciati con una forchetta.


  • One nice yellow bell pepper, salt and pepper to taste and a table spoon of extra virgin olive oil.
  • Un bel peperone giallo (controllate sempre che abbia 4 punte), sale e pepe a piacere e un cucchiaio di olio extravergine di oliva.
  • 3/4 of a bowl of spelt (always check the serving size on the package). I chose the quality that takes 10 minutes to cook.
  • 2/3 glasses of warm water.

  • Una busta di farro (controllate le porzioni sulla busta). Io ho comprato una varietà che richiede soli 10 minuti di cottura.
  • 2/3 bicchieri di acqua calda.

  • Some cumin seeds or some fresh basil leaves.
  • Alcuni semi di cumino o alcune foglioline di basilico fresco. 
ENJOY COOKING!
BUONA PREPARAZIONE!!




6 comments:

  1. I've always wanted to try risotto, but I'm not sure I can find spelt in the grocery store. I'll find out today!

    ReplyDelete
  2. I never tried it, but it sounds really good!

    ReplyDelete
  3. @Honey : if you want to try a real risotto (light version, of course)go to my past recipe: light risotto with radicchio and pears. But it all depends on whether u like radicchio!:)Tomorrow's recipe (the one with spelt) is soo easy and fast though!! U should try both!!

    ReplyDelete
  4. Ciao Benny e piacere di conoscerti. L'idea di sostituire il riso al farro per questo farrotto mi piace,

    ReplyDelete
  5. Fantastico risotto! Complimenti!!

    ReplyDelete
  6. yes it is a wonderful recipe!

    kathleen xx

    ReplyDelete