1.16.2011

Ingredients for tomorrow's recipe: Light risotto with radicchio and pears - Risotto al radicchio e pere versione light


Hello everyone! 
Here we are with the ingredients for tomorrow's recipe: Light risotto with radicchio and pears! This recipe is very easy but it looks very fancy as well. The sweet taste of pears matches very well the bitterly taste of red radicchio.  Risotto is not a light dish, generally speaking. But this time we are getting rid of what makes it an enemy to your diet: fried oil and cheese! In this version you can add some Parmesan cheese at the very end, but just a little! If you like it, you can also add a little extra virgin olive oil when the dish is ready. Raw oil is much better than fried one!! The reason why I chose to use radicchio in two consecutive recipes is that I know that it won't be easy for everyone to find this vegetable. If you find it, you don't want to waste it! So here it is another way to use what is left from your radicchio from the last recipe!
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Ciao a tutti! 
Eccoci qui con gli ingredienti della ricetta di domani: una leggerissima versione del risotto al radicchio e pere. Questo piatto è facilissimo da preparare, ma fa una grandissima figura! Il gusto dolce della pera sposa benissimo l'amaro del radicchio rosso. In generale il risotto non è un cibo dietetico. Questo non perché sia a base di riso, ma per il soffritto e la grande quantità di formaggio che viene usata per cucinarlo. Ma quella che vi propongo è un'alternativa dietetica. Il soffritto lo faremo con del brodo vegetale e il formaggio non è richiesto. Se vi piace, basterà aggiungerlo alla fine per amalgamare il tutto! Se proprio desiderate aggiungere dell'olio, lo potrete aggiungere crudo una volta che il piatto è pronto!
Il motivo per cui ho usato il radicchio in due ricette è perché so che per i non-europei questo vegetale non è facilissimo da trovare. Una volta comprato, meglio sapere come utilizzarlo tutto per non buttarlo via!
Clicca READ MORE per continuare a leggere gli ingredienti.


If you are cooking for 2 people use 6 handful of rice. It looks like nothing, but you'll see how much it grows in the pan, while making risotto. If you do not know which rice to buy, look for the one with the label: for risotti.

Se, come me, state cucinando per due persone, usate 6 pugnetti di riso. Sembra pochissimo ma cresce davvero tanto mentre lo si cucina. Usate il riso per risotti.


You will need half of an onion. In this recipe I used half of a shallot since it is easier to digest. But go for the one you like the most.

Avrete bisogno di metà cipolla. In questa ricetta io ho usato lo scalogno perchè è più facile da digerire, ma usate pure ciò che preferite.


I used half of a pear, but I suggest you use more. I would say 3/4 of it. You could use the remaining 1/4 for final plate decoration.

Io ho usato mezza pera ma suggerisco di usarne di più. Io direi 3/4 o perfino una intera, se vi piace il suo gusto dolciastro. Altrimenti usatene 3/4 e tenete il quarto rimanente per la decorazione del piatto.


You will need to have a lot of vegetable stock. You can esaily make it with one carrot, one potatoe, some celery, onion and salt. If you don't have these ingredients at home, or you just don't feel like waiting, just use a stock cube.

Avrete bisogno di tanto brodo vegetale. Lo potete fare usando una carota, una patata, del sedano, cipolla e sale. Se non avete questi ingredienti a casa o semplicemente non avete voglia di aspettare, usate un dado per brodo vegetale.


Half of a radicchio.

Metà ceppo di radicchio.

Half a glass of white wine. Salt and pepper.

Metà bicchiere di vino bianco. Sale e pepe.

As you can see, the ingredients are again very basic. Are you ready for this nice rice?? See you tomorrow!And follow me on BLOGLOVIN' clickin on the button at the home page right!

Come vedete, gli ingredienti sono ancora una volta semplicissimi. Siete pronti per questo buonissimo risotto?? A domani!!Seguitemi su BLOGLOVIN' cliccando il pulsante a destra della home page!

7 comments:

  1. Hey just found your blog through the blonde salad, i love your recipes, im following

    http://laxfashion.blogspot.com/

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  2. hahah love that blog! Love your recipes!





    LA

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  3. ...molto buono anche il risotto con radicchio e castelmagno (formaggio): te lo consiglio !
    AZ

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  4. I love rissoto! too bad I'm lazy to make one and just wait mom to cook me hahahah

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  5. This is super easy!! Go look at the recipe in the next post!! And prepare it for ur mom:)

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  6. tutto pronto...questa sera cucino! ;)

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