1.12.2011

Ingredients for tomorrow's recipe: Light stuffed zucchini-Zucchine ripiene light

Hello everyone! These are the ingredients from tomorrow's recipe. They are all very basic ingredients everyone already has in the shelf (apart from capers and Parmesan cheese/Grana Padano/Parmigiano Reggiano). The ingredients I used are for 4 people. You have to count 1 zucchini per person. But I suggest you to use the same doses if you are cooking for 2 people. I'll tell you tomorrow how to use the remaining stuffed zucchini! In order to avoid problems with different measurement systems (cups etc. for US, grams in Europe...) I will use common measures, like a glass of, a handful, a pinch and so on...
Click on READ MORE to see the ingredients!

Ciao a tutti! Questi sono gli ingredienti per la ricetta di domani! Sono tutti ingredienti normalissimi che già avrete nella vostra dispensa. Le dosi che uso in questa ricetta sono per 4 persone. Bisogna contare 1 zucchina a persona. Ma consiglio comunque di seguire queste dosi anche se state cucinando per 2 perchè domani vi dirò come usare le zucchine ripiene avanzate! Per evitare problemi con diversi sistemi di misurazione (americano e europeo) userò misure comuni a tutti ex. un bicchiere di, una manciata/pugno, un pizzico etc...
Clicca su READ MORE per leggere gli ingredienti!



 A handful of bread crumbs (just put in the mixer old bread if you have it at home, or buy it alredy crumbed otherwise)

Una manciata di pangrattato. (La prima immagine mostra esattamente le dosi che ho utilizzato io perciò usate quella per regolarvi)

 A handful of Parmesan cheese. You can buy Parmigiano Reggiano or Grana Padano.  If they are too expensive, go for the mixed grated cheese.

Una manciata di Parmigiano Reggiano o Grana Padano grattuggiato.

 One table spoon of capers (preserved in vinegar).

Un cucchiaio da tavola colmo di capperi sott'aceto.
 A small can of tuna. You can use either the one preserved in salty water, or the one in olive oil. For this recipe I used the one in water, since my aim is to make the recipeas light as possible.

Una piccola scatola di tonno al naturale. Potete usare anche quello in olio d'oliva. Io ho usato il tonno al naturale per rendere la ricetta il più leggero possibile!

 One egg and some parsley (PS. I am sorry for the spelling mistake of post number 1! It's parsley and not persil!!)

Un uovo e un ciuffo di prezzemolo

 Zucchini. As I said above, count 1 zucchini per person. This will lead you to have 4 stuffed zucchini per person. I suggest 4 stuffed zucchini as a perfect dose for a woman. Go with 5 pieces for a man :)

Zucchine. Contate una zucchina per commensale. Questo porterà a 4 zucchine ripiene una volta finita la ricetta (dal momento che taglieremo ogni zucchina in verticale e orizzontale). Io suggerisco 4 pezzi per una donna e 5 per un uomo:)

Salt and pepper. If you don't like pepper, it is not a problem! Just don't use it:) the recipe will come out super good anyway!!

Sale e pepe.

Now we are all set! See you tomorrow for our first recipe! I already tell you that for a complete dinner I usexed salad as a side dish. If you are planning to cook this recipe with me and start your Italian diet, a mixed salad will be perfect! You are also allowed to eat some bread together with this dish. I suggest you buy a plain baguette, brake it in 4 parts and put them in the freezer. Tomorrow, while baking your zucchini you'll bake 1 piece of the baguette as well. This will be for 2 people! Buy one fruit that you'll eat at the dinner's end. As an alternative you can buy a low fat plain jogurt.

Ora siamo tutti pronti! Ci vediamo domani per la prima ricetta! Vi dico già che io ho accompagnato questo piatto con dell'insalata mista. Se state seguendo questa dieta con me allora compratela anche voi. Comprate inoltre una baguette e dividetela in 4 parti uguali e mettetela nel freezer. Domani, mentre metterete le zucchine in forno, ci metterete pure il vostro pezzo di pane. Ogni quarto di baguette, tagliato a fettine vale per due persone! Comprate un frutto per la fine del pasto o uno jogurt bianco 0,001% di grassi.

3 comments: